5 minuter
Enkelt

Varmrökt clarias på en bädd av stekt gurka och morötter
Stekt gurka hör inte till vanligheterna, men är ett oväntat gott och nytt sätt att äta gurka - och det passar perfekt nu när gurkan är i säsong! Tillsammans med sötman i morötterna och den feta fisken blir det här en snabb, enkel och matig lunch!
Ingredienser
- 4 port varmrökt Clarias
- 4 ägg
- 1 gurka
- 2 morötter
- 50 g smör
- tångrom
- gräslök
Instruktioner
- 1Koka äggen i 5 min. 
- 2Dela gurkan på längden och gröp ur innanmätet. Skär gurkan i lagom långa stavar. 
- 3Skala morötter och skär upp i stavar. 
- 4Stek morötterna i smör i någon minut. Lägg sedan på gurkan och stek tillsammans tills gurkan och moroten blivit mjuka och fått lite yta. 
- 5Dela äggen, filéa Clariasen och servera på en bädd av gurka och morötter. 
- 6Bryn smöret och häll över. Klipp även över gräslök och klicka på lite tångkaviar.