40 minuter
Enkelt

Ugnsbakade grönsaker med timjan och fetaost
Delikata, spröda och alldeles ljuvliga ugnsrostade grönsaker toppad med krämig feta och timjan. Goda som en lunch eller som tillbehör. Kanske till påsken?
Ingredienser
- 1 rotselleri
- 4-5 morötter
- 4-5 rödbetor
- skal av en citron
- 4 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 1 handfull färsk timjan
- 120 gr feta ost
Instruktioner
- 1Ställ ugnen på 220C/varmluft. 
- 2Tvätta och ansa morötterna och rödbetorna. Skär dem i halvor. 
- 3Skala rotsellerin och skär dem i större klyftor. (se till att allting har ungefär samma tjocklek så blir de klara ungefär samtidigt.) 
- 4Skär av skalet från citronen i bitar. 
- 5Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan, flingsalt och timjan. 
- 6Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter. 
- 7Smula över fetaost direkt när du tagit ut plåten från ugnen.