
Ugnsbakad rotselleri
Den här rätten är jättegod på egna ben och dessutom bekväm eftersom nästan hela tillagningen sker i ugnen. Vill du ha något ytterligare så passar tunt skuren och stekt kyckling eller quorn bra till.
Ingredienser
- 1 rotselleri
- 3 stora schalottenlök
- 250 g ädelost
- rapsolja
- salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl belugalinser
- picklade senapsfrön
- rostade pumpafrön
- 1 litet knippe persilja
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 200 grader. 
- 2Skrubba rotsellerin noggrant. Den behöver inte skalas. 
- 3Skär rotsellerin i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta lite. 
- 4Finhacka schalottenlöken och blanda den med smulad ost, lite rapsolja och svartpeppar. 
- 5Baka rotsellerin i 30 minuter. Vänd klyftorna, strö på ost och lökblandningen och baka ytterligare 30 minuter, tills rotsellerin är mjuk. 
- 6Koka belugalinserna enligt instruktionerna på paketet. 
- 7Ta ut formen ur ugnen. Toppa med belugalinser, picklade senapsfrön, rostade pumpafrön och persilja. Servera gärna en sallad till, exempelvis en morotssallad.