
Svamp och kycklingrisoni med ramslök
Middagar som går att göra i en panna är både snabbt, enkelt och lättlagat. När man som här dessutom inspireras av italienska smaker kan det helt enkelt inte bli fel!
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 350 g svamp
- 1 gul lök
- 3 dl risoni
- 1 l svampbuljong
- 1 citron
- 25 g ramslök
- 2 dl parmesan
- 50 g smör
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- 1Skär ned svampen i mindre bitar 
- 2Skala och finhacka löken 
- 3Strimla ramslöken fint 
- 4Riv parmesanen 
- 5Värm upp en stor stekpanna på maxvärme, fräs svampen i en matsked av smöret i några minuter. 
- 6Tillsätt kycklingen, fräs vidare några minuter. Tillsätt löken, fräs lite till. 
- 7Häll i risonin i pannan, slå på buljongen, rör om, sänk värmen till medel, på med ett lock. Låt puttra i 8-10 minuter tills risonin är mjuk och det mesta av buljongen har kokat in. 
- 8Rör ner smöret, den rivna parmesanen och ramslöken. Blir det för torrt kan du tillsätta lite mer buljong eller vatten, konsistensen ska vara krämig. 
- 9Smaksätt med salt, peppar och citronzest och citronjuice. 
- 10Servera!