
Stekt ryggbit av gårdsclarias med färskpotatisstomp och dillröra
En god bit fast fisk som steks eller grillas i sällskap av stomp gjord på färsk potatis eller året-runt potatis. Stompet kan gärna kompletteras med andra grönsaker eller örter. Dillröran ger det lilla extra och kan användas som salladsdressing likaså.
Ingredienser
- 500 gram färskpotatis
- 1/2 tsk flingsalt
- 3 msk rapsolja
- 400 gram fiskfiléer
- 3 msk smör
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 kruka dill
- 65 gram färsk spenat
- 125 gram lagrad ost
Instruktioner
- 1Dela färskpotatis i mindre bitar, koka i saltat vatten med skalet på till relativt mjuka. 
- 2Strö flingsalt i upphettad stekpanna tillsammans med rapsolja, lägg i fiskfiléerna och stek några minuter på var sida till genomstekta. 
- 3Häll av vattnet från potatisen, spara lite kokvatten. Krossa potatisen med en ballongvisp, tillsätt smör och vit balsamvinäger. Rör om till en grov röra, späd ev med lite kokvatten. 
- 4Mixa rapsolja tillsammans med dill, spenat och lagrad ost. Mixa röran så slät som önskas, smaka av med salt, peppar och vit balsamvinäger. 
- 5Lägg dillröran på tallriken och fiskfiléerna ovanpå, stompet vid sidan av och dekorera med dill.