30 minuter
Enkelt

Skånsk pasta Carbonara
Vem gillar inte pasta carbonara? Detta är mina barns absoluta favoritmat och med rökt sidfläsk från lokala bönder i Skåne så är denna vardagsrätt helt fantastisk!
Ingredienser
- 300 gr rökt sidfläsk
- 400 gr pasta av valfri sort
- 300 gr riven parmesanost
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk malen svartpeppar
- 2 äggulor
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- 1Hetta upp en stekpanna och skär det i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg över på ett fat och ställ åt sidan så länge. 
- 2Koka upp pastan medan du gör såsen. 
- 3Häll lite olja i samma panna som du stekte sidfläsket i och hetta upp. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut. (Det får inte brännas vid, för det blir bittert.) 
- 4Häll i grädden och vispa i den rivna parmesanosten på medium värme. 
- 5Sänk värmen och vispa i äggulorna (försiktigt så att du inte får en omelett.) och tillsätt peppar.