120 minuter
Enkelt

Saltbakad rotselleri med ansjovissmör
Rotsellerin är verkligen underskattad – denna vackra, prisvärda rotfrukt! Här är ett underbart recept där smakerna verkligen lyfter fram den fina råvaran. Du kommer att förvånas över hur fantastiskt gott det blir, verkligen en rätt att imponera med.
Ingredienser
- 1 mellanstor rotselleri
- 100 g havssalt
- 200 g rumstempererat smör
- 50 g finhackad ansjovis
- ½ dl ansjovisspad
- 1 knippe gräslök
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 citron
- 2 msk ekologisk rapsolja
- peppar
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 175 grader. 
- 2Skölj rotsellerin ordentligt och skrubba gärna med en rotborste. 
- 3Krama in hela rotsellerin i rapsolja och rulla den sedan i saltet. 
- 4Baka sellerin på ett ugnsfat i ugnen i ca 2 timmar. 
- 5Vispa under tiden smöret med ansjovis, gräslök, vitlök, citronskal och peppar. 
- 6Ta ut sellerin och skär av toppen på den. 
- 7Pressa över lite citron och klicka i en rejäl klick ansjovissmör.