
Rotsellerirårakor med betor och yoghurtbollar
Här kommer en modern twist på en klassisk råraka. Rotsellerin ger en ny mustighet till rätten, och genom att servera med yoghurtbollar och sallad så får du en fräschör som gör att denna råraka fungerar fint året om.
Ingredienser
- 500 g rotselleri
- 500 g potatis
- 2 tsk salt
- till smak svartpeppar
- 2 msk smör
- 2 msk olja
- 300-400 g betor
- efter smak sallad
- 4 msk rostade fröer
- 1 burk á 320 g yoghurtbollar
- 2 msk olja från marinaden till yoghurtbollarna
- 2 msk vinäger
- 4 msk vatten
- 2 tsk Dijonsenap
- till smak salt
- till smak svartpeppar
Instruktioner
- 1Skala potatis och selleri, riv fint på rivjärn. 
- 2Blanda den rivna potatisen och rotsellerin med saltet i en bunke, låt stå i minst en kvart. 
- 3Krama ur all vätska, peppra. 
- 4Forma fyra stycken rårakor, stek i smör och olja på medelvärme till de är tillagade rakt igenom och har en gyllene knaprig yta på båda sidor. 
- 5Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, skala i lite kallt vatten, dela ner i lämpliga bitar. 
- 6Vispa ihop vinaigretten. 
- 7Arrangera varma rårakor och betor på tallrik. Dressa salladen med vinaigretten, toppa med yoghurtbollar och något krispigt, pumpakärnor, solrosfrö, rostade nötter etc. Njut.