
Rostade tuppovanlår med nudelsallad och korianderdressing
Det saftiga och smakrika ovanlåret från tupp används här till en härlig sallad med asiatiska smaker.
Ingredienser
- 4 st tuppovanlår
- till smak salt
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl färskpressad limejuice
- 0,5 dl fisksås
- 1 st citrongräs
- 1 st röd chili
- 1/2 kruka koriander
- 5 cm ingefära
- 200 g risnudlar
- 3-4 st morötter
- 1 st rödlök
- 1/2 kruka koriander
- 1 påse microgreens
- 1 näve salta jordnötter
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 230°C. 
- 2Salta tupplåren, placera med skinnet uppåt på ett ugnsgaller. Ställ en ugnsform eller plåt under som fettet kan droppa på. 
- 3Rosta tills de har ett härligt gyllene krispigt skinn och håller 70-75°C i innertemperatur. 
- 4Skala ingefäran, skär ned i mindre bitar. 
- 5Skala av det yttersta skiktet av citrongräset (spara det till en buljong t ex). 
- 6Pressa limen. 
- 7Skiva chilin. 
- 8Mixa alla ingredienserna till dressingen i en mixer eller matberedare. 
- 9Koka nudlarna enligt paketet, häll av vattnet, låt de vara ljumna. 
- 10Skala och strimla morötterna fint s.k. 'Julienne'. 
- 11Skala och skiva rödlöken tunt. 
- 12Grovhacka koriandern. 
- 13Grovhacka jordnötterna. 
- 14Blanda nudlar, grönsaker, nötter och dressing i en bunke, låt marinera någon minut innan du serverar. 
- 15Toppa salladen med den rostade krispiga tuppen.