
Rödstrimma med senapssås
En svensk klassiker är torsk med senapssås, men här har vi ersatt torsken med rödstrimma från Gårdsfisk.
Ingredienser
- 4 fileer rödstrimma
- 1-2 tsk salt
- 1 medelstor morot
- 1 rödlök
- valfri mängd gröna ärtor
- 600g potatis
- 2 msk smör
- 3 msk mjöl
- 4,5 dl mjölk
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 1,5 msk Skånsk senap
- en liten nypa socker
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 200 grader. 
- 2Häll upp önskad mängd ärtor i en skål med kallt vatten och låt tina. Häll sedan av vattnet. 
- 3Skala och skär moroten och löken i lagom stora bitar. 
- 4Salta filéerna ordentligt på varje sida och lägg i en ugnsfast form. Lägg morötterna och löken runt omkring. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 25- 30 minuter. 
- 5Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten. Känn med provsticka när den är färdig. 
- 6Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt. 
- 7Tillsätt mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör runt tills den tjocknar och krydda med salt och vitpeppar och tillsätt senap och en nypa socker. 
- 8Servera fisken med potatis, ärtor och rikligt med sås.