15 minuter
Enkelt

Rabarbersaft
Finns det något godare en den första, nykokta rabarbersaften? Enkelt och somrigt, och fikastunden blir extra festlig med en kvist mynta eller en liten, tunn rabarberstjälk som dekoration. Om du gillar bubblor är ett tips att blanda saften med bubbelvatten - och en skvätt rabarbersaft i botten på ett glas bubbligt vin (med eller utan alkohol) blir en riktigt somrig fördrink!
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1 liter vatten
- 4 dl socker
- 1 citron
Instruktioner
- 1Skiva rabarbern i små bitar och koka i vattnet i ca 15 minuter. Undvik gärna att röra, så blir saften mindre grumlig. 
- 2Sila saften i en silduk, genom en ren kökshandduk eller en finmaskig sil. 
- 3Koka upp saften tillsammans med socker och citron. 
- 4Häll upp på väl rengjorda flaskor. 
- 5Njut!