60 minuter
Enkelt

Rabarberkladdkaka med vit choklad
Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års.
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 100 g vit choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2.5 dl mjöl
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 175 grader. 
- 2Smält smöret i en kastrull. 
- 3Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält. 
- 4Rör i ägg, socker och mjöl. 
- 5Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. 
- 6Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl. 
- 7Fördela rabarbern över smeten. 
- 8Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten. 
- 9Riv över lite vit choklad. 
- 10Servera kakan med vaniljgrädde.