8 minuter
Enkelt

Quinoa och Halloumiburgare
4 portioner. Recept från Nablusi Mejeri.
Ingredienser
- 3 dl kokt quinoa
- 1 riven zucchini
- 2 dl färsk mynta
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- Havssalt
- Peppar
- 2 msk olivolja
- 250 g halloumiost
- 4 burgarbröd
- 4 dl baby spenat
- 2 mogna tomater
Instruktioner
- 1Blanda quinoan, zucchini, mynta, ägg, vetemjöl, salt och peppar. Gör 4 st. plättar. 
- 2Stek på medelhög värme i 3-4 minuter i 1 msk olivolja. 
- 3Stek halloumin i 2 minuter på varje sida i 1 msk olivolja. 
- 4Servera burgarna genom att stapla halloumin, qunioa plättarna, spenaten, tomatskivorna och färska myntan.