25 minuter
Enkelt

Potatistortilla med löj- & forellrom
En variant på den klassiska Västerbottenspajen är den här potatistortillan som är smaksatt med Västerbottenost. Med samma goda smaker, men lite matigare eftersom det också är potatis, fungerar den här potatistortillan fint både på påskbordet eller som en härlig vårlunch.
Ingredienser
- 500 g potatis
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 8 ägg
- 1 dl grädde
- 150 g riven Västerbottenost
- Salt
- svartpeppar
- 1 dl gräddfil
- 40 g löjrom
- 40 g forellrom
- rödlök
- gräslök
- dill
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 175 grader. 
- 2Skär potatisen i tunna skivor och råstek i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. 
- 3Skiva löken och stek i smör. 
- 4Vispa ägg, grädde, ost, salt & peppar. Blanda ihop äggstanningen med potatisen och löken och häll över i en ugnstålig stekpanna. 
- 5Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 20-25 min tills tortillan fått fin färg. 
- 6Låt svalna och dekorera med löj- och forellrom, gräddfil, rödlöksklyftor, gräslök och dill.