Enkelt

Plättar med kanelstekta äpplen
Ett smart sätt att få i sig lite av de 500 g frukt och grönt vi behöver dagligen. Vill du laga helt växtbaserade plättar kan du byta ut äggen mot 1 dl av spadet i bönförpackningen. Smeten funkar även till pannkakor.
Ingredienser
- 1 förpackning, ca 400 g vita bönor
- 2 1/2 dl grovt rågmjöl
- 2 msk kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl havremjölk
- 1/2 dl rapsolja
- 2 ägg
- 2 dl vispbar sojagrädde
- 2 fasta äpplen
- 1 msk smör
- 1 msk kokossocker
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- 1Häll av spadet från bönorna och mixa dem släta med mixerstav. 
- 2Blanda samtliga övriga ingredienser till en slät smet och vispa till sist ner bönkrämen. Låt smeten vila några minuter. 
- 3Stek till små plättar i medelvarm stekpanna. Servera med kanelstekta äpplen, färska bär eller chiasylt. 
- 4Skär äpplena i skivor. Du behöver inte skala dem. 
- 5Hetta upp smöret och kokossockret i medelvarm panna och stek äpplena mjuka. Strö över kanel och vaniljsocker. 
- 6Vispa grädden och servera.