20 minuter
Enkelt

Mellandagspizza de lux
En pizza som är perfekt för mellandagarna, fylld med olika toppings och en mustig tomatsås.
Ingredienser
- 4 st libabröd
- 1 sats tomatsås
- 3-4 dl lagrad ost
- 2 röd-, gul- eller polkabetor
- 200 g halloum eller eldost
- 250 g valfri svamp
- 1 näve blandade hackade nötter
- 400 g julskinka, köttbullar eller prinskorvar
- efter behag Yoghurtbollar eller annan krämig smaksättare
- efter behag Gröna blad eller färska örter
Instruktioner
- 1Förbered alla toppingar. Betorna kan du skiva lövtunt, lägga på bakplåtspapper och rosta eller förbaka 15-20 min i ugnen med olivolja och salt. 
- 2Svampen skär du ner och steker i smör och saltar lätt. 
- 3Skär halloum i skivor eller stavar. 
- 4Låt var och en göra sin pizza efter behag. Grunda med tomatsås och en näve ost. 
- 5Lägg på toppingar efter behag och grädda pizzorna 10-15 min. 
- 6Har du varmluftsugn kan du grädda 2 pizzor samtidigt, men byt plats på dem efter en stund så båda får gyllene bubblor på osten. 
- 7Toppa de nybakade pizzorna med yoghurtbollar eller något annat krämigt och pynta gärna med grönkålsblad eller annat färskt grönt.