
Massaman Curry - vegansk
Vad gör man när den ena är allergisk mot mjölk, är vegetarian och du är den som ska laga mat? Du hittar inspiration och använder den. Jag är inte expert på mat som innehåller curry, på något sätt alls. Men dessa smaker fungerar väldigt fint ihop. Dessutom är det ett väldigt bra alternativ när människor med olika matpreferenser samlas kring matbordet. Att den går ganska så snabbt att sno ihop är inte direkt en nackdel heller.
Ingredienser
- 2 tsk olivolja
- 3 tsk röd curry pasta
- 4 msk jordnötssmör
- 400 ml kokosmjölk
- 1 tsk kumminfrön
- 2-3 tsk flingsalt
- 1 st kanelstång
- 2 tsk gurkmeja
- 1 st rödlök
- 300 gr blomkål
- 1 stor sötpotatis
- 500 g potatis
- ½-1 st paprika
- 1 st grön chilli
- 1 msk färsk ingefära
- 1 handfull färsk basilika
- 100 gr krossade jordnötter
- till servering Ris
Instruktioner
- 1Börja med att skala lök, sötpotatis och potatis. Skär dem i medelstora bitar. 
- 2Riv blomkålen i små buketter. 
- 3Skölj och skär paprika och chilli i mindre bitar. 
- 4Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 
- 5Värm oljan och tillsätt currypasta, kumminfrön, gurkmeja, salt och kanelstång. Stek på medelhög värme i 2-3 minuter. Rör hela tiden om. 
- 6Sänk temperaturen och tillsätt jordnötssmör, salt, rödlök och kokosmjölk. Rör om tills jordnötssmör och kokosmjöl är väl blandat. 
- 7Tillsätt potatis, sötpotatis och blomkål låt det sjuda tills rotfrukterna mjuknar. (ca 25-30 min) 
- 8Tillsätt paprika och chili när det är ca 10 min kvar. 
- 9Toppa med krossade jordnötter och färska basilikablad.