16 minuter
Enkelt

Lupinbiffar med rosmarin och vitlök
De här biffarna på svenskodlade lupinbönor smaksätter vi med citron och rosmarin. De passar extra bra som vegetariskt alternativ till högreven i det här receptet.
Ingredienser
- 300 g lupinbönor
- 2 dl havregrädde
- 2 msk havregryn eller potatismjöl
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
- efter smak salt
- efter smak chiliflingor
Instruktioner
- 1Koka 300 g lupinbönor sakta i rikligt med vatten med salt (ungefärlig mängd som när du kokar pasta). Låt rinna av. 
- 2Mixa med 2 dl havregrädde, 2 msk havregryn eller potatismjöl och 2 msk olivolja. 
- 3Smaksätt med skal och saft av 1 citron, 2 tsk torkad rosmarin och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med flingsalt och kanske lite chiliflingor om du gillar det. 
- 4Forma biffar med vattensköljda händer och stek dem gyllene ca 7-8 min på varje sida.