
Kyckling med Halloumi
Det här är världens enklaste vardagsrätt och så god. Den går snabbt att göra och smakar ljuvligt. Kycklingen, och den krämiga svampsåsen gifter sig väldigt vacker. Vad behöver man mer av en vardagsrätt egentligen?
Ingredienser
- ca 300 gr Kyckling filé
- ca 100 gr Halloumi
- 3 msk Olivolja
- 2-3 Vitlöksklyftor
- 1 handfull eller 1,5 tsk Färsk timjan eller torkad
- 120 gr Svamp
- 2 dl Havregrädde
- 1 msk Soya
- 1 tsk Dijonsenap
- 1,5 tsk Malen svartpeppar
- 1 - 1,5 tsk Flingsalt
- 2 nävar Green mix
Instruktioner
- 1Viktigt att ta ut kycklingfilén ca 40 min innan så att den är rumstempererad. 
- 2Skala vitlöken och låt de vara hela vitlöksklyftor. Hetta upp olivolja tillsammans med vitlöksklyftor i en stekpanna. 
- 3Stek kycklingfilén i oljan och strö över salt och peppar på varje sida. Stek ca 3 min på varje sida, upprepa 3-4 gånger. 
- 4Lägg över 2 skivor halloumi och låt smälta lite. Lägg över på ett fat och låt stå under tiden som du gör såsen. 
- 5Halvera svampen och stek i samma panna som kycklingen. Stek tills svampen är gyllene. 
- 6Tillsätt, senap, soja och timjan. Låt koka upp i ca 5 min och låt sedan småputtra i ytterligare 5 min och lägg i kycklingfilén. 
- 7Servera med green mix och lite tomater.