
Kokt & griljerad julskinka
Griljera och briljera med en kokt och griljerad julskinka med enbart skånska råvaror! Receptet är framtaget av Myllas stjärnkock Niklas Skjutare. Smakliga måltider!
Ingredienser
- 2,5 kilo Julskinka
- 1 st Gul lök
- 3 st Lagerblad
- 9 korn Kryddpeppar
- 2 Äggulor
- 1/2 dl Senap
- 4 msk Ströbröd
Instruktioner
- 1Steg 1: Skala och dela löken i klyftor. Spola av skinkan i kallt vatten och behåll nätet kvar på tills skinkan är färdigkokt. 
- 2Steg 2: Täck skinkan med vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Ta bort skummet som uppstår med en sked/såsslev. När vattnet kokar tillsätter du löken, kryddpeppar och lagerblad. Sänk värmen och sjud skinkan under lock i ca 45 min per kg. Skinkan är klar när den når 72 grader. 
- 3Steg 3: Ta upp skinkan från spadet. Ta bort nätet när skinkan svalnat. Dra bort svålen medan skinkan fortfarande är ljummen och behåll så mycket fett du vill efter eget tycke. 
- 4Steg 4: Ställ skinkan i kylen så den är kall innan den griljeras. 
- 5Griljera julskinka: Steg 1: Sätt ugnen på 220 grader. 
- 6Steg 2: Blanda ihop äggulorna med senapen. 
- 7Steg 3: Torka av skinkan med papper så den är torr. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet. 
- 8Steg 4: Griljera skinkan i ugnen i ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.