25 minuter
Enkelt

Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök
Fina tilltuggspotatisar med lite knäckig smak som passar fint att servera ljumna. Klassikern med rödlök, crème fraîche och någon variant av rom är svårslagen och känns lyxig.
Ingredienser
- 15 små delikatesspotatisar
- olivolja
- flingsalt
- 75 g rom
- 1 dl crème fraîche
- 1 rödlök
- lite groddar
Instruktioner
- 1Sätt ugnen på 225°C. 
- 2Skölj potatisarna. 
- 3Snitta dem till mitten och lägg i en smord ugnssäker form. 
- 4Ringla över olivoljan och strö över flingsaltet. 
- 5Rosta potatisarna i mitten av ugnen i ca 25 min eller tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. 
- 6Vid servering: Klicka på lättvispad crème fraîche, en klick rom, finhackad rödlök och slutligen lite groddar.