60 minuter
Enkelt

Hummus på rotselleri
En uppskattad och väldigt god rotsellerihummus med både djup och viss sötma.
Ingredienser
- 1 rotselleri
- 15 gr smör
- 0,5 dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk salt
- 1 msk citronsaft
- 2 msk tahini
Instruktioner
- 1Värm ugnen till 170C/varmluft 
- 2Skölj och ansa rotsellerin och skär den i fyra bitar. Knåda in dem med smör och lägg på bakplåtspapper i en ugnsfastform. 
- 3Rosta i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills de är helt mjuka. 
- 4Lägg dem i en mixer och tillsätt olivolja, vitlök, salt, citronsaft och tahini, mixa väl. Är det väldigt torrt, så tillsätt mer olivolja. 
- 5Avnjut som ett gott tilltugg innan middagen serveras.