
Gröna linspuckar
En läcker och hälsosam rätt med gröna linser, morot och lök, perfekt för lunch eller som tillbehör.
Ingredienser
- 2 dl gröna linser
- 1 skivad morot
- ½ skivad lök
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt
- 1½ msk potatismjöl
- Lite valfri smaksättning
- till stekning olja
Instruktioner
- 1Skölj linserna väl. 
- 2Koka linser, morot och lök i saltat vatten ca 20 min, eller tills linserna är mjuka. 
- 3Häll av spadet i en skål och spara det så länge till ev spädning av smeten som du nu ska mixa ihop. 
- 4Tillsätt potatismjöl och mixa till en smet, men det får gärna vara lite småbitar kvar. 
- 5Vänd ner valfri smaksättning. 
- 6Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna. 
- 7Forma små puckar, ca 12 stycken, och stek dem långsamt gyllene på båda sidor. 
- 8Servera gärna till den rostade rotfruktssalladen! 
- 9Tips! Puckarna går utmärkt att frysa. Plocka fram efter behov, låt tina i kylen och värm försiktigt i ugn eller stekpanna. Perfekt att lägga lunchlådan eller förstärka en plocktallrik med.