Enkelt

Grön vitlökskräm
Primörvitlöken, som kommer med blasten, bjuder på nya möjligheter att göra smakrika röror med mild vitlökssmak. Ljuvligt gott och krämigt med en klick i het soppa, som spread på nyrostat bröd, eller att ha som kräm till nygrillat!
Ingredienser
- 175 gram färsk vitlöksblast
- ca 3 dl solroskärnor
- 2-3 dl olja med neutral smak
- 1/2 msk salt
Instruktioner
- 1Mixa solroskärnorna fint i en matberedare, lägg i en skål bredvid. 
- 2Skölj blasten och skär i mindre bitar. Mixa fint i matberedaren. 
- 3Lägg tillbaka de mixade solrosfröna tillsammans med det gröna och tillsätt olja, lite i taget under tiden som det mixas, salta! Tillsätt mer olja eller lite vatten om lösare konsistens önskas. 
- 4Fyll rengjorda glasburkar och förvara svalt, i kyl eller frys.