
Enkel pasta med tomatsås
Här har du det enklaste och godaste receptet på tomatsås. Jag har tänkt att du ska servera denna till pasta med basilika och mozzarella samt en grönsallad, dressing och rostade fröer.
Ingredienser
- 600-800 g blandade små tomater
- 2 vitlök solo
- ¾ dl olivolja
- ½ tsk salt
- 1 nypa socker
- 1 kruka basilika
- 4 port pasta
- 1 klick smör
- 2 à 125 g mozzarellabollar
Instruktioner
- 1Tag en gryta och slå i oljan. Lägg i vitlöken och låt den fräsa på medelhög värme, den får inte brännas! 
- 2Dela tomaterna. Lägg dem i grytan och rör runt. Låt det stå och puttra. Rör om då och då i tomatsåsen. Smaka av med lite salt, och om du tycker det är för syrligt så tillsätt en nypa socker. 
- 3Under tiden som tomatsåsen står och puttrar sätter du på vatten med lite salt och kokar pastan. Lägg sedan en klick smör i den avrunna pastan. 
- 4Blanda pastan med tomatsåsen och bitarna av mozzarellan och basilikabladen nypta i bitar i kastrullen. 
- 5Lägg upp, gärna på varma tallrikar, och servera direkt. Det passar fint med en sallad i god dressing, rostade fröer och en skiva gott bröd till.