10 minuter
Enkelt

El clasico - korvstroganoff
Detta är den mest klassiska maträtt jag vet. Det finns nog lika många recept som det finns familjer. Men en sak vet jag med säkerhet, att det hänger på korven. Att använda sig av en högkvalitativ korv med hög kötthalt är helt avgörande. Snabbmat när den är som bäst!
Ingredienser
- 600 gr högkvalitativ falukorv
- 2 msk rapsolja
- 500 ml krossade tomater av god kvalitet
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 2-2,5 dl grädde
- 300 gr pasta
- 2 morötter
Instruktioner
- 1Skiva korven i mindre bitar och hetta upp olja i en stekpanna. 
- 2Stek korven tills den får lite yta, tillsätt krossade tomater och tomatpuré. 
- 3Koka under tiden pasta enligt anvisning på paketet. 
- 4Tillsätt kalvfond och blanda väl med tomatsås och korv. Låt sjuda. 
- 5Tillsätt sedan grädde, salt och svartpeppar och koka upp, låt sedan sjuda i ca 10 min. Sänk sedan värmen och låt stå. 
- 6Skala morötter och skär i små stänger, serva till korvstroganoffen.