
Cambozolafyllda Kastanjechampinjoner
Cambozola är det perfekta insteget till grönmögelostarnas ljuvliga värld. Osten är en hybrid av vit- och grönmögelost, med en mild och lättillgänglig smak även för den som har svårt för grönmögel. Här får osten sällskap av bacon och körsbärstomater. Vill du göra receptet vegetariskt är det bara att hoppa över baconet. Smaklig spis!
Ingredienser
- 16 kastanjechampinjoner
- 8 körsbärstomater
- 1 paket (140 gram) bacon
Instruktioner
- 1Förvärm ugnen till 175 C°. 
- 2Rensa svampen och ta bort fötterna. 
- 3Smörj en ugnsform med lite matolja och placera svamparna med hatten nedåt. Fyll hattarna med cambozolan. 
- 4Ugnsbaka i cirka 20 minuter, höj värmen till max och slå på ugnens grillfunktion. Ta ut svamparna när ostens yta är gyllene. 
- 5När svampen är i ugnen skivar och steker du baconet krispigt. Flytta till hushållspapper för att låta onödigt fett rinna av. Om bitarna är för stora kan du smula dem lätt med dina fingrar. 
- 6Toppa svamparna med bacon så fort de kommer från ugnen. Avsluta med att dela körsbärstomaterna på mitten och fäst en halva per svamp, med hjälp av tandpetare.