25 minuter
Enkelt

Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs
Sriracha är en stark sås baserad på chili som har sitt ursprung i Thailand. I denna snabba vardagsrätt, med nablusiost från Skåne och lokalt odlad quinoa, ger srirachan ett sting som ger dig värme även under kalla årstider.
Ingredienser
- 300g broccoli
- 2 frp nablusiost
- 4 portioner quinoa
- 100g mandel
- 2 dl majonäs
- 2 msk sriracha
Instruktioner
- 1Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. 
- 2Dela broccolin i små buketter och ångkoka 2-3 minuter. 
- 3Blanda broccoli och quinoa i en skål. 
- 4Skölj av nablusin. Skär sedan i mindre bitar. Stek gyllenbrun i lite olja. 
- 5Blanda majonäs med sriracha. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en starkare sås. 
- 6Rosta mandeln i en torr panna. 
- 7Servera broccoli- och quinoasalladen med stekt nablusi och rostad mandel. Toppa med srirachamajonäs.