
Recept av Bönland
Bönpilaff med citron, svensk hårdost, färsk spenat och rostade hasselnötter
För 4 personer
Ingredienser
- 2st Gul lök
- 3msk Neutral olja
- 1st Grönsaksbuljongtärning
- För 4-5 portioner Nakenhavre
- 150g Färsk spenat
- 1 bruk (410g) Bönland bruna bönor
- 1st Citron, finrivet skal
- 3msk Kallpressad rapsolja
- ca 100g Smakrik hårdost
- 1,5dl Rostade hasselnötter, hackade
- Färsk fransk dragon
- Frisk citron-crème fraiche:
- 2,5dl Crème fraiche
- 1st Saft från citron
- 1tsk Flytande honung
- Salt
- Peppar
Instruktioner
- 1Finhacka de gula lökarna och stek med olja tills de får färg i en rymlig stekpanna. 
- 2Koka upp nakenhavre tillsammans med en buljongtärning enligt anvisningarna på paketet. 
- 3Lägg ner den färska spenaten i det stekta lökhacket och låt stekas några minuter. 
- 4Ta fram en skål och lägg i de avrunna och sköljda bruna bönorna. 
- 5Finriv citronskal och vänd om bönorna i, droppa den kallpressade rapsoljan däri, salta och peppra efter behag. 
- 6Hyvla osten med en osthyvel och lägg i en skål. 
- 7Blanda ingredienserna till citron Crème fraichen. 
- 8Då nakenhavren är färdigkokt, låt rinna av och svalna ngt, lägg i stekpannan med bruna bönor och hälften av osten och rör om. 
- 9Vid servering: Lägg upp pilaffen på ett på uppläggningsfat, toppa med hackade hasselnötter, färsk dragon, resten av osten och en klick citron-crème fraiche.